سوء تغذیه میتواند منجر به کم خونی و کاهش وزن شود. سوء تغذیه در کودکان نیز میتواند کندی در رشد وکوتاهی قد را ایجاد کند.
بیماری سلیاک مقاوم یکی دیگر از عوارض است. در موارد نادری، آسیب رودهای ناشی از بیماری سلیاک همچنان ادامه دارد و منجر به سوء جذب قابل توجهی میشود، حتی اگر یک رژیم غذایی کاملا بدون گلوتن داشته باشید. این وضعیت به عنوان سلیاک مقاوم به درمان شناخته شده است. اگر علی رغم داشتن رژیم غذایی بدون گلوتن، علائم و نشانههای سلیاک را حدود ۶ ماه تا ۱ سال همچنان داشته باشید، ممکن است پزشک تان آزمایشهای بیشتری را به شما توصیه کند و به دنبال توضیحات بیش تری برای علائم شما باشد.
نگهداری اصولی و درست از سالمندان در خانه سالمندان موج نو
[۷] این دسته از افراد در معرض خطر بالایی برای عفونت سل قرار دارند:
هنگامی که سیستم ایمنی بدن به گلوتن موجود در غذا واکنش بیش از حد نشان میدهد، برآمدگیهای کوچک پرزمانند (ویلیها) که در رودهی کوچک قرار دارند، آسیب میبینند. پرزها جذب ویتامینها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی موجود در غذایی که میخورید را بر عهده دارند. اگر پرزهای (ویلی) رودهی شما آسیب دیدهباشد، نمیتوانید مواد مغذی کافی دریافت کنید، حتی اگر حجم زیادی غذا خوردهباشید.
فرد مبتلا به سل فعال، همه علائم بیماری را از بیماری سل و عوارض ان خود نشان میدهد و میتواند عفونت را به افراد دیگر منتقل کند. سل فعال میتواند هفتهها یا سالها بعد از سرایت عامل باکتریایی این بیماری خود را بروز دهد.
پزشکان ممکن است دو آزمایش زیر را برای تشخیص بیماری سلیاک برای شما توصیهکنند.
آنتی بادیها را در خون شما بررسی میکند. سطح بالایی از آنتی بادیهای پروتئینی خاص نشان دهنده واکنش ایمنی بدن به گلوتن است.
صفحههایی که از جعبه اطلاعات بیماری با پارامترهای نامعلوم استفاده میکنند
البته گاهی اوقات در کشت ادرار، هیچ نوع باکتری قابل مشاهده نیست و همین موضوع، مشخصه سل مثانه است.
به صورت کلی علائم گوارشی سلیاک در کودکان بیشتر از بزرگسالان دیده میشود. بزرگسالان همچنین ممکن است: نفخ و گاز روده
سرطان: افراد مبتلا به بیماری سلیاک که رژیم غذایی بدون گلوتن را رعایت نمیکنند، خطر بیشتری برای پیش روی به انواع مختلف سرطان، از جمله لنفوم روده و سرطان روده کوچک دارند.
سوء جذب در کودکان، میتواند علاوه بر علائمی که در بزرگسالان ایجاد میکند بر روی رشد کودک نیز تاثیرگذار باشد. با این وجود هیچ درمان موثری برای بیماری سلیاک وجود ندارد اما در اکثر افراد مبتلا به سلیاک، رژیم غذایی بدون گلوتن میتواند به بهبود علائم و ترمیم روده کمککند.
درمان سل از آنتیبیوتیکها برای از بین بردن باکتریها استفاده میکند. درمان مؤثر سل مشکل است که به دلیل ساختار غیرمعمول و ترکیب شیمیایی دیواره سلولی میکوباکتریومی میباشد. دیواره سلولی داروها را بیرون نگه میدارد و باعث میشود که بسیاری از آنتیبیوتیکها بیاثر شوند.[۷۲] دو آنتیبیوتیکی که بیشترین استفاده را دارند ایزونیازید و ریفامپیسین هستند و درمان میتواند ماهها ادامه یابد.[۴۲] در درمان سل نهفته معمولاً تنها از یک آنتیبیوتیک استفاده میشود.[۷۳] بیماری سل فعال به منظور کاهش خطر ایجاد مقاومت در برابر آنتیبیوتیک در باکتری با ترکیبی از چند آنتیبیوتیک بهتر درمان میشود.